Cașcavaluri

Brânză proaspătă de capră

Brânză cremoasă, cu gust proaspăt şi caracter distinctiv. Se topeşte în gură eliberând gustul bogat al plantelor medicinale. Pentru cunoscători va fi evident de la prima gustare că este un produs al cărui calitate laudă rețeta originală din Franța.

Vă recomandăm să o savurați cu un pahar de vin alb demisec. Gustați acest deliciu şi în varianta cu ierburi de Provence.

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.

Brânză proaspătă de capră cu arpagic

Proaspătă cu textură densă, cu un gust caprin echilibrat, armonizează perfect cu gustul proaspăt de arpagic.

A se consuma proaspăt.

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.

Cașcaval de capră semi-tare maturat

Cașcaval maturat, care beneficiază de rezultatele timpului acordat, prin procesul maturării capătă complexitate și caracter. Cașcaval cu savoare bogat aromată. Gustul plăcut ne îndeamnă să consumăm cât mai mult din acest cașcaval delicat.

Favorizează vinurile albe ușoare cu aciditate mai accentuată (Sauvignon Bl., Pinot Grigio).

* Pe toată perioada a anului pregătim brânzeturi maturate atât din lapte de capră cât și din lapte de vacă.

Brânză proaspătă sărată de capră

Brânză proaspătă sărată recomandată celor care caută gustul tradițional de brânză preparată la stână. Modul de preparare al acestui caş s-a format în Transilvania. Original a fost maturat în tifon pentru scurt timp  sub streaşină.

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.

Brânză de desert cu fructe

Brânză fină de capră în crustă de afine roșii/amestec de ananas și migdale. Un desert sănătos, favoritul întregii familii.

* Fiindcă mulgem caprele numai în perioada mai-octombrie, în cealaltă parte a anului brânzeturile sunt pregătite din lapte de vacă.

Brânză de tip camembert

Un deliciu. Datorită texturii moi, cremoase şi gustului mătăsos acest tip de brânză este populară peste tot în lume. Producând varianta noastră, am urmărit îndeaproape condițiile stabilite de rețeta tradițională, ca să vă putem răsfăța cu un camembert de neuitat.

Vinul roșu sec este camaradul său primar, dar se împacă bine și cu vinurile albe mai corpolente, complexe. Se servește la temperatura camerei.

*