Brânză proaspătă de capră
Brânză proaspătă de capră cu arpagic
Brânză de tip camembert
Cașcaval de capră semi-tare maturat
Mai multe

Despre marcă

În mitologia greacă nimfa care l-a alăptat pe Zeus a fost reprezentată sub forma unei capre. Această nimfă reprezintă calitatea remarcabilă a laptelui de capră.

Timian este denumirea populară  a cimbrişorului. Acest nume evocă plantele medicinale de varietate unică a păşunilor harghitene.

Numele Timian în acelaşi timp este numele nimfei din logo. Timian este nimfa noastră din muntele Harghita.

Brânzeturile fine Timian

Tipurile de brânzeturi alese de noi pentru a fi produse sunt obținute din lapte de capră și vacă. Animalele din ferma proprie sunt hrănite doar cu iarbă proaspătă și fân de pe pășunile alpine harghitene, bogate în plante medicinale tipice zonei montane.

Brânzeturile Timian sunt pregătite din lapte proaspăt, pasteurizat, nu conțin aditivi sau conservanți. Procesul de producție are la baza prelucrarea manuală.

Căutaţi-le în magazinul Amigo din cartierul Tudor Miercurea Ciuc sau în târgul produselor tradiţionale.

Despre laptele de capră

Datorită valorii sale nutritive laptele de capră devine tot mai popular. Primele brânzeturi au fost preparate din lapte de capră.

Acizii graşi din laptele de capră au rol important în funcţionarea sistemului imunitar, nervos şi circulator. Laptele de capră este o sursă bogată de vitamine. Unele vitamine ca A, B1, C, D, B6 şi niacină se găsesc într-un procent mai ridicat în laptele de capră decât în laptele de vacă.

Brânza de capră poate fi digerată mai uşor şi este mai cremoasă decât cea de vacă datorită faptului că moleculele de lipide din laptele de capră sunt mai mici.